След Сердар Ортач през 2018-та, Арена Спартак отваря за Лили Иванова Голямото чистене на спортната площадка започна

  • Концертът на примата е на 13 септември

Валентина ИВАНОВА

Последно кърджалийци видяха спортната площадка да работи на 22 август 2018-та, когато известният певец Сердар Ортач изненадващо изнесе концерт точно там. Арена „Спартак“ и преди това стоя затворена и обрасла с храсти и треви години наред, но за проявата на един от най-популярните певци в историята на турската поп музика, бързо-бързо бе разчистена.

В нашите горещи юлски дни община Кърджали е мобилизирала наличния ресурс, който „на пожар“ трябва да подготви терена за примата на българската поп музика Лили Иванова. Още повече, че тя идва в Кърджали след личната покана от кмета инж. Хасан Азис.

Концертът ще се състои на 13 септември. Цената на билетите варира от 40 до 60 лева. Те ще се продават в мрежата на www.kupibileti.bg.

Припомняме, че преди години спортна площадка бе култов обект за града и областта, където се провеждат всички градски тържества. Изградена е с дарения и доброволен труд като амфитеатър с около 3000 места. Строителството й е завършено през 1953 г.

На сцената й са се качвали звезди като Оскар Бентън и Лепа Брена. А Лили Иванова вече е изнасяла концерт там.

След 1990 година губи своето значене като център на култулни и спортни събития, макар че е ремонтирана и обновена е през 2003 г.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *