Цветелина Георгиева от Ардино жъне успехи на Европейското по тенис на маса В индивидуалната надпревара се класира първа в своята група

Валентина ИВАНОВА

В полския град Гливице продължава Европейското първенство по тенис на маса до 15 и до 19 години, където България участва с 4 гарнитури – юноши, девойки, кадети и кадетки.

Цветелина Георгиева, състезателка на Спортен клуб «Юнак» – Ардино, зае първо място в своята група, след като прегази всичките си противнички при девойките до 19 години и продължава напред. Родопчанката показа своята класа като постигна три чисти победи по 3-0 съответно над Олсон (Швеция), Митар (Австрия) и Махмудова (Азербайджан). Това съобщи за «Нов живот» селекционерът на националния отбор Бейхан Емин, който е и треньор в ардинския клуб.

Националният отбор при девойките до 19 години

Другата тенисистка от Ардино – Сиделя Мутлу – претърпя две загуби в група 24 от Врабел (Полша) – 0-3 и Гтаинтатзи (Гърция) – 2-3, победи Тодорович (Сърбия) с 3-2, но се класира трета при въртележка със сръбкинята и гъркинята. Това не й позволява да продължи участието си на Европейското в индивидуалната надпревара.

Сиделя Мутлу

На сингъл лидери в своите групи станаха Йоан Величков при юношите и Мирослав Шмидт при кадетите. Заелите първите две места в групите се класират за основната схема.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *