Дервиши от Одрин танцуват в Месеца на Турция в Кърджали Община Текирдаг подарява концерт на Баръш Тезджан и група „Румели“

Нов живот

Община Кърджали кани жителите и гостите да присъстват на проявите от провеждащия се Месец на Турция. В понеделник в парк „Арпезос“ поп-концерт ще изнесат Баръш Тезджан и Група „Румели“ от  побратимената община Текирдаг. Началото е на 24 юли 2023 г. от 20.00 ч.

 

В Арт галерия „Кръг“ ще бъде показана изложба на керамика на Йозлем Йозкиши, от побратимената община Одрин. Откриването на 25 юли 2023 г. в 18.00 часа. Ще участват и Айлин Гювенч, Белгин Арджан, Бенгю Бойаджъоглу, Джансу Сабандюзен,Еджем Сакаря, Еда Йълмаз Топал, Фатма Тугрул, Гюлгюн Йълмаз, Гюлшах Мириджи Шакир, Хатидже Ясемин Ерай, Хюля Бозкурт, Ърмак Кумбар, Серап Чамлътепе, Серпил Атабей, Суна Ташкън, Сюлейбе Касап, Ясемин Йоналан, Ясемин Шен. Куратор –  Йозлем Йозкиши.

 

Пред сградата на общината ще бъде подредена изложба на картини от Тракийския университет, гр. Одрин. Откриването е на 26 юли 2023 г. от 17.00 ч.

На 26 юли от 20 часа в парк „Арпезос“ е гвоздеят в програмата – концерт на Балкански симфоничен оркестър към Тракийски университет и изпълнения на дервиши от Одрин.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *