Ученици от училище „Васил Левски“ в Крумовград завоюваха три призови места на международен конкурс

Нов живот

На годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина бяха обявени и победителите от Международния ученически конкурс „Следи от Кирило-Методиевото дело по света“, организиран от Кирило-Методиевския научен център при БАН и Асоциацията на българските училища в чужбина. В конкурса участваха ученици от България и български училища в чужбина, общо над 140 участници в три категории  – изследователски проект, рисунка и есе.

Ученици от клуб „Историкон“ при СУ „Васил Левски“ завоюваха три призови места в конкурса и една поощрителна награда. Аделина  Кючукова е на второ място в категорията за изследователски проекти и на трето място в категорията за рисунки – възрастова група 15 – 18 години. Даниела Карамфилова е на второ място в категорията за рисунки – възрастова група 10 – 14 год., а Захари Даматов е с поощрителна награда за есето, посветено на делото на Кирил и Методий.

Успехът ще мотивира учениците от клуб „Историкон“ и техния ръководител Илиян Тосков – учител по история и цивилизации, да продължават да участват в олимпиади, състезания и конкурсю

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *