При голям интерес премина представянето на новата книга на Мелтун Кадъоглу  „Песни, вдъхновени от земята родна“

Гюнер ШЮКРИ

„За нас е гордост, че от Ардино и Родопа планина излизат много известни творци, които прославят Ардино не само в България, но и по света. Сигурен съм, че всеки, който живее извън пределите на Ардино и България не е забравил своя роден край и своята любов към Родината си“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан по време на представянето на новата книга на известния музикант, композитор, преподавател и диригент Мелтун Кадъоглу „Песни, вдъхновени от земята родна“.

Тя съдържа 34 композиции на песни, създадени през дългогодишния творчески път на Мелтун Кадъоглу. Събитието бе част от програмата на третото издание на „Дните на Ардино 2023“ и се проведе в препълнената зала на общината. Тук бяха председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на УС на Съюза на българските журналисти (СБЖ) Снежана Тодорова, журналистът и доктор по право Георги Найденов, бивши учители, читалищни , общественици, граждани, почитатели, приятели и семейството на Мелтун Кадъоглу.

„В рамките на „Дните на Ардино“ всяка година представяме творчеството на един наш съгражданин, който е успял да постигне успехи, в която и да е сфера на живота – било то култура, изкуство, спорт. Това ще продължим да го направим и за бъдеще.“, заяви в своето приветствие кметът инж. Изет Шабан. Той отбеляза, че общинското ръководство работи усилено със сърце и душа за създаване на много добри условия за работа и живот на територията на общината. „Ще продължаваме да го правим и за бъдеще. Това е най-ценното, което бихме могли да направим за благото на хората.“, каза още Изет Шабан. От свое име и от името на Общинското ръководство той връчи на Мелтун Кадъоглу почетен плакет с важни послания за мир, заедност и единство на три езика. „Благодаря на всеки един от Вас, че сте тук в Ардино. Пожелавам Ви много успехи и заедно да се насладим на тазгодишното издание на Дните на Ардино. „Ние имаме много побратимени общини Турция и в рамките на тези дни заздравяваме нашите взаимоотношения“, каза още Изет Шабан.

Творчеството на Маестро Мелтун Кадъоглу бе представено от дългогодишния телевизионер, пиар и член на УС на СБЖ Екатерина Кючукова. Тя заяви, че Мелтун Кадъоглу е великолепен  посланик на културата и духовността не само на България, но и на Балканите по света, а докосването му до творчеството му е необятна вселена.

Дългогодишният журналист-международник, кореспондент на БТА, доктор по право, ръководител на фондация „Помогни на нуждаещите се“ и президент на Международната акладемия по журналистика – Европрес Георги Найденов удостои Мелтун Кадъоглу със званието „Посланик на добра воля по света“.

От своя страна Маестро Мелтун Кадъоглу благодари на ръководството на Община Ардино в лицето на кмета Изет Шабан за поредната покана за участие в културния живот на града. „Гордея се, че съм роден в Ардино. Музиката е най-голямата реклама за един град и една страна“, заяви Кадъоглу.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *