Престижни награди за ПГ по транспорт в Крумовград от Слънчев бряг Второ място за танцьорите и диплом за висок професионализъм за ръководителката Фани Дишлиева от Международния фестивал на изкуствата Karnolski smmer camp 2023

Международният конкурс Karnolsky Summer Camp се завърна за своето четвърто издание, което се проведе от 16 до 21 август в Слънчев бряг.

В конкурса, организиран от Арт Център Кърнолски и под патронажа на Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, участваха талантливи деца и младежи от много държави, които се състезаваха в четири категории: вокал, танц, оркестри и фолклор. В допълнение към конкурса се провеждаха арт работилници и индивидуални майсторски класове, които дават възможност на участниците да доразвият своите умения.

Имахме покана за този конкурс от явяването ни на Международния детски етно фестивал Минерални бани-2023 и успяхме да се явим. Ние сме танцова група „Веселите приятели от ПГ по транспорт в Крумовград и в този формат съществуваме от 2 години.

Пиша с вълнение за преживените радости, емоции, срещи и приятелства, които осъществихме на Слънчев бряг. В оспорваната надпревара, международното жури присъди втора награда и сребърни медали в четвърта възрастова група в раздел танци – фолклор на „Веселите приятели“ от ПГ по транспорт в Крумовград и диплом за висок професионализъм за нашата ръководителката Фани Дишлиева.

Убедих се, че този фестивал предоставя платформа на млади таланти, които да покажат способностите си и да засилят артистичното си развитие. Благодарни сме и за спонсорството на „Дънди Прешъс Металс Крумовград ЕАД”

Севджан МУСТАФА, 12 клас
от клуба на младия журналист при ПГ по транспорт в Крумовград

Снимки: Венцислав ЧОБАНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *