Кърджалийските танцьори обраха овациите на Световния фолклорен фестивал в Белгия На сцената се качиха 250 участници от 3 континента

Нов живот

Представителният фолклорен ансамбъл „Орфей“ към Дома на културата в Кърджали представи традиционни танци и музика от България на престижния Световен фолклорен фестивал, който се състоя от 18 до 21 август в белгийския град Намюр, столицата на регион Валония. Това съобщиха от Посолството на Република България в Белгия.

В продължение на четири дни, българската група, включваща 35 танцьори и музиканти, показа най-доброто от ритмите и носиите от различни етнографски области в страната ни и грабна сърцата на хилядите посетители на фестивала.

61-то издание на Световния фолклорен фестивал, който няма конкурсен характер, събра 250 танцьори, певци и музиканти от три континента. Освен от България, във фестивала участваха състави от Аржентина, Италия, Кения, Парагвай, Сингапур, както и от страната домакин – Белгия. Програмата включваше концерти в залата на училището „Атене Роаял “ и в църквата „Сакре Кьор“, фестивални шествия по улиците на града и представления в домове за възрастни хора.

Българският посланик в Белгия Пламен Бончев присъства на откриването на фестивала и пожела успешно представяне на нашите участници.

Снимки: ©Margaux Voglet, @Vincent Cochain

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *