България отпадна от Европейското по волейбол Знакови фигури обявиха оттеглянето си от тима

Мъжкият ни национален отбор по волейбол остана извън четвъртфиналите на европейско първенство за трети пореден път, а знакови фигури обявиха оттеглянето си от тима. Това стана факт след тежкото поражение с 0:3 гейма от Франция.

Въпреки страхотната публика и големите очаквания, отборът ни приключи участието си на шампионата с четири загуби и едва две победи. Именно колебливото представяне в груповата фаза и ранното отпадане, доведоха до най-слабото класиране на страната ни на Европейско, а именно 15-о място.

Така, след участието си във волейболната лига на нациите и европейското първенство, България има едва 4 победи в 18 официални мача това лято. Разпределителят Георги Братоев обяви, че средата с Франция е била последна за него с екипа на националния отбор, а либерото Теодор Салпаров си остави вратичка за участие в олимпийската квалификация, която стартира в края на месеца.

На квалификационния турнир за игрите в Париж България ще спори с други 7 отбора за 2 олимпийски квоти, а най-сериозните ни конкуренти там са Полша, Аржентина и Нидерландия.

Източник: nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *