Паисиевци демонстрираха отлични умения при оказване на първа помощ Те се включиха в Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”

Нов живот

Ученици от СУ“ Отец Паисий“ – Кърджали, показаха отлични умения при оказването на първа помощ във формата Образователен модул – практическо  занятие  по ликвидиране на пожар и обгазяване, причинено от злонамерени действия. Целта на демонстрацията бе придобиване и подобряване на умения, навици и компетентност при реагиране в кризисни ситуации. Тя бе част от  Европейския екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век” , чието 16-то издание  се проведе в края на месец септември в град Кърджали. Най-старото училище в града бе представено от  доброволката от БМЧК Божана Миткова, приятелите на БМЧК – Ангел Ангелов и Теодора Миткова и осмокласници,  водени от учителя Цветелина Вълчева.

 

Паисиевци присъстваха и на прожекцията на насочените към подготовката  и  справянето с критични ситуации документални филми в Дома на културата. Припомняме, че  тематичните отбори  на училището по традиция показват отлични умения за оказване на първа помощ и заемат челни места в  ежегодните състезания, организирани от БЧК.

Международният фестивал „Зелена вълна – 21 век“ се организира от фондация “Европейски екологичен фестивал” и Община Кърджали. Форумът събира професионалисти от различни сфери за реагиране и обучение за прилагане на индивидуални и колективни мерки  за защита на населението при кризисни ситуации, причинени от природни бедствия, пожари, наводнения, аварии, терористични актове и пандемична обстановка.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *