Славия спря победния ход на Арда, сините от Кърджали загубиха с 1:0

Отборът на Славия победи Арда у дома с минималното 1:0 в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Така “белите” прекъснаха серията си от 10 поредни мача без успех в първенството, като добавят за пръв път три точки в актива си от средата на юли. Това бе и първа победа за Иван Колев начело на столичния тим. Иначе единственото попадение в срещата вкара Тони Тасев във финалните секунди на първото полувреме. През втората част Арда търсеше изравнителен гол, но остана с човек по-малко, след като Станислав Иванов бе изгонен в 78-ата минута. С тази загуба тимът от Кърджали прекъсна добрата си форма от пет поредни победи в efbet Лига и изпусна шанса си да изскочи на третото място в класирането.

Двубоят започна с по-активна игра на гостите през първите 10 минути, но така и не успяха да стигнат до по-опасна ситуация. В 12-ата минута Иван Минчев стреля директно от пряк свободен удар, но от доста малък ъгъл. Анатолий Господинов не се затрудни и изби.

В 20-ата минута дойде и първата по-сериозна опасност. Томбак центрира много добре отдясно към наказателното поле, а там Роберто Райчев засече с глава. Топката обаче премина над напречната греда.

Последваха спокойни минути, в които двата тима повече се надлъгваха в средата на терена и не организираха опасни атаки. В 34-ата минута обаче Преслав Боруков получи хубаво подаване и остана сам срещу Николай Кръстев на удобна позиция. Точно преди да отправи удар обаче Венцислав Керчев скочи на шпагат и изби кълбото от краката на нападателя.

Полувремето вървеше към своя край, но във финалните секунди “белите” успяха да нанесат своя удар. Тони Тасев пое в близост до централната линия, напредна добре и малко зад границата на наказателното поле с мощен изстрел преодоля Анатолий Господинов. Така домакините се оттеглиха на почивката с гол аванс.

Второто полувреме стартира със същото темпо, което властваше през по-голямата част на първите 45 минути – без интересни ситуации и с повече битка в средата на терена.

Арда продължаваше да търси изравнителното попадение в следващите минути, но така и не създаваше нищо опасно. В 78-ата минута пък тяхната ситуация се усложни още повече, след като Станислав Иванов получи втори жълт картон и бе изгонен от срещата. Така тимът от Кърджали остана с 10 души на терена.

До края на срещата гостите не успяха да стигнат до гол и така загубиха гостуването си на “Александър Шаламанов”.

С тази победа Славия събира в актива си 8 точки и остава на предпоследното място. Зад “белите” е единствено Етър с 4 точки, но и мач по-малко. Арда е с 22 пункта и заема петата позиция, на 2 пред Лудогорец и на три зад третия ЦСКА – София.

Източник: Спортал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *