Вълчо Милчев вече има свой блог по математика на сайта на училище „Славейков“

Нов живот

На сайта на СУ „Петко Рачов Славейков“ Вълчо Милчев поддържа блог по математика, който съдържа цялостното му творчество в тази наука – книги, публикации в български и чуждестранни списания. Блогът е предназначен за ученици с повишен интерес към математиката, а също и за учители на такива ученици. Тематиката е разнообразна: геометрия, алгебра, теория на числата, комбинаторика.

Уеб адресът на авторския блог е  https://www.slaveykov.bg/index.php/pages/Valcho-Milchev.

Шест са книгите на Вълчо Милчев в областта на математиката: Линейно-рекурентни редици и диофантови уравнения от втори ред, 2013. Салфетките на Питагор (Изследователски сюжети от Ученическия институт), 2016. Математически миниатюри за Фибоначи, Микел, домино, граф, чевиани, 2019. Генериращи функции и покрития на лентови решетки, 2020. Линейно-рекурентни редици, 2022. „Математически миниатюри-2”, 2023. В блога могат да бъдат открити и линкове към авторски статии в реномирани български и чуждестранни математически списания.

„Школата по математика беше и продължава да бъде венец на професионалното ми удовлетворение като учител, защото с нейните възпитаници сме участвали в международни изяви в 11 държави по света“, казва Вълчо Милчев. И добавя, че с това, а и с 6-те написани от него книги математика той и учениците му са допринесли за добрия образ на СУ „Петко Рачов Славейков“ и на нашия град Кърджали в България и в чужбина.

През януари 2021 г.  Вълчо Милчев е избран за почетен член на Съюза на математиците в България с решение на Управителния съвет на СМБ. На 21 октомври 2022 г. е избран за почетен гражданин на Кърджали.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *