Радослав Милев: Време е за демонтаж на порочните практики и за нова формула на управлението на общината Местни избори 2023

Знаем кой допусна областният град да бъде развалина. Имахме 20 години да гледаме разрухата и нищонеправенето, и дори нямаме нужда от отредения преди всеки вот ден за размисъл.

Проблемите си ги знаем – всеки ден минаваме по окаяните улици и тротоари, по мрачните междублокови пространства, следват ни глутници бездомни кучета… А проблемите можеха спокойно да бъдат решени с годишен бюджет от над 106 милиона.

Но при тоталната липса на контрол върху разходването му и избирателното раздаване на обществени поръчки на „наши хора“ това се оказва невъзможно. През изминалия 4-годишен мандат на Общинския съвет никой от групата на ДПС, която държи мнозинството, не е взел думата, няма дебат, но има единно гласуване. Така и малкото съветници извън тази партия, колкото и градивно да критикуват, не могат да се противопоставят и да променят порочните практики, налагани през последните 20 години в общината ни.

Младите и трудоспособни хора са в чужбина – как да ги върнем и защо те да дойдат отново по родните си места? Заработеното инвестират в нови жилища, градът е презастроен, но празен. А фактът, че тези хора купуват жилища означава, че те имат намерението да се завърнат. Но очакват условията на живот да се променят. Как да се променят ли – с вота на гражданите в неделя, които са осъзнали, че порочното управление на ДПС през тези 20 години доведе до едно голямо нищо – до безсмислени скъпо струващи проекти, от които предимно се отклоняват средства, а удобствата на гражданите не бяха приоритет.

Дори в сферата на туризма нищо не беше направено, а туристическият поток не спира до късна есен. Една коренно нова управа на общината трябва да направи така, че работещите из Европа да се върнат, но да им се предложат условия за развитие на бизнеси, които също могат да бъдат свързани с туризма. А каква е ситуацията досега – всяка година туристическите данъци, събирани от хотелиерите, се разходват за заплатите на двама служители в неработещ и безполезен информационен център, съществуващ на хартия.

Кърджали е предаден на ДПС, няма държавни структури, които да контролират общинската администрация. Необходима е нова формула за управлението на общината и ние можем да я реализираме с екип от компетентни специалисти.

Призовавам гражданите да гласуват за кмет, който се наема и може да направи добри неща за общината, а не да чака заповед от София, за да си свърши работата. Затова всеки с право на глас непременно трябва да отиде до избирателните секции и в бюлетината да посочи човека, заслужаващ доверието му.

Градът ни трябва и може да бъде възроден, разпадът след 20-годишното управление на ДПС може и трябва да бъде спрян. Не с популистки лозунги, а с конкретни дела от можещи хора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!