25 деца рисуваха вредите от тютюнопушенето в конкурс на РЗИ Директорът д-р Виктор Кирчев награди най-добрите плакати

Нов живот

В петък в РЗИ наградиха най-добрите плакати от проведения конкурс на тема: „Не погубвай живота си с тютюнопушене“. Участие взеха ученици от седми клас. От пет училища в Кърджали постъпиха 25 работи. Комисията се затрудни, но нареди Сихам Халил от ОУ „Св.Кл.Охридски“ с първо място, Ейшан Сали от СУ „П.Р.Славейков“ – на второ и Мариана Емилова от ОУ „Св.Кл.Охридски“ – на трето. Директорът на РЗИ д-р Виктор Кирчев връчи грамотите и наградите на трите момичета, както и четири поощрителни – на Белослава Дякова от „Владимир Димитров – Майстора“, Златина Узунова и Хилял Ахмед от ОУ „П.Р.Славейков“ и Асмин Петкова от ОУ „П.К.Яворов“.

Инициативата бе организирана от РЗИ-Кърджали съвместно с Общинския съвет по наркотични вещества. С нея се отбелязва Международния ден за борба с тютюнопушенето и в изпълнение на дейности за профилактика на незаразните болести.

Оригиналност и осъзната идея, комисията отличи три от тях и две поощрителни награди

 

Росица Чилингирова, началник отдел в РЗИ, член на комисията сподели, че с организирането на конкурса са искали да провокират младите хора да се подготвят, да прочетат, да се замислят за тютюнопушенето, да се самообразоват и покажат, че са разбрали замисъла.

Снимки: Ваня Иванова

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *