Гьозтепе на Станимир Стоилов продължава да мачка в Турция

Гьозтепе продължи победния си ход при Станимир Стоилов. Тимът на Мъри победи с 3:0 като гост един от съперниците си за промоция в елита на Турция Генчлербирлиги. Двубоят беше от 15-ия кръг на местната Първа лига. Измирският клуб беше в серия от шест поредни загуби в Анкара срещу днешния си противник.

Това беше четвърти пореден успех за „Гьоз Гьоз“ под ръководството на Стоилов, като отборът все още не е допуснал гол, а е вкарал единадесет. Три от победите са за първенство, а една за Купата.

Така Гьозтепе вече има 29 точки и заема трето място във временното класиране. Генчлербирлиги е седми с 24 точки.

През първото полувреме Давид Тиянич от гостите пропусна най-добрата възможност за гол. В 54-ата минута Генчлербирлиги получи спорна дузпа. Зад топката застана Амилтон, чийто удар в долния десен ъгъл беше спасен от Матеус Лис.

Десет минути по-късно домакините останаха с човек по-малко, след като Оларенважу Кайоде получи втори жълт картон и беше изгонен.

Гьозтепе се възползва от численото си превъзходство и в 72-ата минута поведе. Исмаил Кьойбашъ центрира остро от корнер, а Ласе Нилсен се извиси и с глава вкара за 0:1.

Три минути по-късно гол на Амилтон беше отменен заради засада. Гостите от Измир решиха всичко в своя полза в 80-ата минута. Тогава Огюн Байрак проби отдясно и пусна подаване към резервата Алиу Траоре, а французинът със силен удар в близкия ъгъл матира вратаря за втори път.

В 88-ата минута Гьозтепе вкара трети гол. Траоре получи подаване в наказателното поле от Ахмед Йълдъз и с неспасяем шут вкара втория си гол в мача.

В продължението на мача за Генчлербирлиги в игра влезе бившият футболист на ЦСКА Тиаго Родригес.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *