Младите волейболистки на „Кирково 15“ записаха четири категорични победи в Сливен, класираха се за финалната шесторка

Валери КОВАЧЕВ

Отборът на Волейболен клуб „Кирково 15“ 7-8 клас – прекадетки  спечели първо място в групата си в регионалния турнир, който се проведе в събота и неделя в Сливен. В него участват петнадесет отбора, разпределени в три групи. В групата на ВК „Кирково 15“ бяха ВК „Сливен“ /Сливен/, ВК „Тунджа“ /Ямбол/, ВК „Сливен волей“ /Сливен/ и ВК „Бургас 2009“ /Бургас/.

Момичетата от „Кирково 15“ спечелиха четири категорични победи с по 3:0, с огромна разлика в точките в геймовете.

Много оспорван и интересен турнир, надиграхме всички, доволен съм от състезателките. Първото място е добър Коледен и Новогодишен подарък за  момичета и за всички наши поддръжници от община Кирково, каза треньорът Динко Николов.

Победителят в групата отборът на ВК „Кирково“ и ВК „Бургас 2009“, който е втори, се класират за финалната шесторка в зона „Странджа“.

Динко Николов ще настоява Кирково да бъде домакин на финалния турнир, който ще се играе през следващата година.

Заслугата за поредния голям успех на ВК „Кирково 15“ е на състезателките Вяра Кунджева-капитан, Айлин Юсуф, Габриела Мандраджиева, Елис Чалъм, Елица Татарова, Елеонора Баковска, Десислава Петрова, Камелия Хаджиева, Изабела Митева, Нелина Бойчева и Ивайла Божкова.

За финалната шесторка се е класирал и отборът на ВК „Кирково 15“ –  момичета 9-10 клас /кадетки/. Турнирът е бил в Димитровград. Изпращаме една успешна година, заявява Динко Николов.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *