Крумовград победи Корона Киелце в приятелски мач Два гола за родопския тим записа Алекс Колев

Крумовград продължава със силните си игри в Турция, след като днес надигра с 2:1 Корона (Киелце), който преди седмица победи с 2:0 ЦСКА – София. С два гола се отличи Алекс Колев (14, 85), а между тях Трехо реализира за поляците в 68-ата минута.

До този момент българският тим бе с победа и равенство в проверките си съответно срещу унгарския Кечкемет (3:1) и полския Заглебие (1:1).

Мачът започна равностойно, а в 8-ата минута Макенджиев без проблем улови шут от дистанция. Крумовград нанесе своя удар в 14-ата минута. Тогава Серкан Юсеин изведе великолепно Колев в наказателното поле. Таранът на „сините“ овладя на гърди и с мощен изстрел под гредата откри резултата.

В 25-ата минута Крумовград като по чудо не вкара втори гол. Колев пресече подаване назад, задържа топката и изведе Октай Юсеин сам срещу вратаря, но ударът на халфа бе отразен.

След половин час игра Макенджиев подцени върната към него топка, забави се с изчистването и я изрита в крак на противников футболист, но за негов късмет тя не влетя в мрежата му.

Александър Колев отново демонстрира класа в 35-ата минута, когато овладя подаване отдясно между няколко съперника, завъртя се на 90 градуса и отправи опасен шут с десния крак покрай лявата греда. Четири минути по-късно Мамла улови удар на Серкан.

Четири минути след почивката Ариас можеше да удвои след грешка на противниковата отбрана и бърза размяна на пасове от страна на Крумовград, но шутът на халфа излезе в аут.

В 52-ата минута Макенджиев улови изстрел с глава на Шикавка. Корона стигна до равенството в 68-ата минута, когато отбраната на „сините“ се пропука през центъра и позволи на Трехо да се озове сам срещу Макенджиев. Стражът на Крумовград бе близо да отрази, тъй като изби удара, но той беше достатъчно силен и все пак стигна до мрежата.

След това Генчев смени почти целия си тим. Корона можеше да обърне резултата в 84-ата минута, когато получи дузпа. Резервният страж на крумовградчани обаче отрази изстрела на Стрезебонски, а след това и добавката на негов съотборник.

Последва контраатака за Крумовград, която завърши с гол. Китанов намери Колев и за тарана не представляваше проблем да се разпише за втори път в празната врата, с което осигури и победата на своя отбор.

Източник: Спортал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *