Лидерът в Босна нанесе първа загуба на Крумовград Родопският отбор и Баня Лука завършиха при резултат 2:3 в Турция

Крумовград допусна първа загуба в контролите от зимния си лагер в Турция. Тимът на Станислав Генчев отстъпи на лидера в първенството на Босна и Херцеговина Борац (Баня Лука) с 2:3.

Босненците бяха по-добрият тим през първото полувреме, но след почивката крумовградчани се посъбудиха и притиснаха своя противник. Играчите на Генчев обаче така и не успяха да се доберат до изравнително попадение.

По този начин Крумовград приключи лагера с три победи, едно равенство и едно поражение. Преди подновяването на шампионата отборът ще изиграе още една контрола – срещу Марица (Пловдив) на 9 февруари (петък).

В осмата минута играч на Борац беше съборен в наказателното поле на крумовградчани и главният съдия не се поколеба да посочи бялата точка. Зоран Квържич се нагърби с изпълнението на дузпата и изпрати Макенджиев в обратния ъгъл, с което откри резултата.

Малко след това футболист на босненския тим се озова очи в очи с Макенджиев, но този път българският страж се отличи със страхотно спасяване.

В 15-ата минута Борац организира добро нападение по десния фланг, а на точното място в наказателното поле се оказа Давид Вукович, който засече центрирането и от близко разстояние не остави шансове на вратаря на Крумовград.

Алекс Колев бързо можеше да върне едно попадение, но изстрелът му с десния крак премина встрани от целта.

В 32-рата минута Серкан Юсеин намали изоставането на своя тим, след като се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле – 1:2.

В 38-мата Борац отново си извоюва преднина от два гола. Енвер Кулашин изпревари Момчил Цветанов в опасна близост до вратата и не сбърка.

Крумовградчани започнаха по-активно след почивката и това даде резултат в 57-мата минута, когато Димитър Тонев преодоля противниковия страж с шут от близко разстояние.

В 73-тата минута можеше да се стигне до много куриозен автогол, след като топката беше върната към Макенджиев, а той не успя да си я поеме по най-добрия начин. За негово щастие кълбото не беше в рамките на вратата и излезе в корнер.

До края на срещата футболистите на Станислав Генчев потърсиха изравнително попадение, но такова не падна и резултатът се запази непроменен.

Източник: Спортал

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *