Арда успя да победи Рубин (Казан) с 2:1 в контролна среща в Турция

Двата тима си спретнаха интересен двубой, в който и трите попадения паднаха през първата част. Тонислав Йорданов (30’, 38’) беше точен на два пъти за родния представител, а Грицаенко вкара за руснаците (42’). През второто полувреме Рубин владееше изцяло инициативата и натисна българския тим, но момчетата на Александър Тунчев се справиха с атаките на противника и запазиха своя аванс.

Двубоят започна без особено интересни положения през първите минути. Родният тим на няколко пъти се доближи до наказателното поле на руснаците, но така и не създаде опасно положение.

В 26-ата минута Арда можеше да открие резултата с първата си по-интересна ситуация. Принц центрира добре отляво и намери Тонислав Йорданов, който скочи и засече топката. За негово нещастие обаче тя мина покрай страничния стълб. Няколко секунди по-късно Боби Цонев отправи нисък удар, но вратарят на Рубин изби в корнер.

В 30-ата минута натискът на Арда даде резултат и родният тим откри резултата. Принц отправи високо центриране отляво към наказателното поле, а там вратарят на руския тим увисна и не успя да улови. Така кълбото кацна на главата на Тонислав Йорданов, който добре засече и реализира за 1:0.

В 37-ата минита Тилев отправи изстрел с глава, но топката бе спряна от бранител в зелено с ръка. Така реферът беше принуден да свири наказателен удар, който Тонислав Йорданов успя да вкара – 2:0.

Още с първата си възможност в мача обаче Рубин успя да върне едно попадение. След центриране от корнер Грицаенко бе оставен необезпокояван и засече, за да направи резултата 2:1 в 42-ата минута.

Второто полувреме започна без интересни ситуации, но с натиск от страна на руския тим. Рубин бе по-активен през началните минути, а в 63-ата Мартинович можеше да изравни, но пропусна да засече топката на 2-3 метра от голлинията на Арда.

Натискът на футболистите в зелено продължаваше и в 78-ата минута Вада стреля опасно. Кълбото обаче излезе в аут. До края на мача Рубин продължаваше да натиска, но Арда удържа победата.

Източник: Спортал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *