„Възраждане“ ще инициира подписка за Синята зона в Кърджали, ако няма промени в обхвата и дейността и

Валери КОВАЧЕВ

Аз участвам вече в две работни групи. И мога да ви кажа, че Общинска администрация не показва намерение да промени нещо в обхвата и дейността на Синя зона. Миналата седмица с общинския съветник Георги Дяков инициирахме среща с кмета Ерол Мюмюн, на която лично го попитахме – какво мисли той за Синя зона и ще предприеме ли някакви мерки за нейната промяна, за намаляване на обхвата й, каза на пресконференция Анета Георгиева, председател на структурата на ПП „Възраждане“ в Кърджали, общински съветник и член на работната група, която обсъжда промени в Синята зона.

Интересно беше, че от разговора с кмета разбрахме, че доста от нашите предложения съвпадат с неговите идеи, за което обаче явно администрацията не е запозната или не желае да се съобрази. В предизборната си кампания Ерол Мюмюн обеща на избирателите, че ще бъде редуцирана Синята зона и ще има промени в дейността й, уточни Анета Георгиева.

Надявам се на следващите работни срещи, една от които е в четвъртък, да стигнем до някакъв консенсус и част от тези предложения да бъдат обсъдени и приети, а по нататък да бъдат гласувани в комисиите на Общинския съвет. Ако това не се случи ще предприемем други действия и мерки, тъй като ние отложихме идеята за иницииране на референдум за Синята зона. Отказахме се да организираме подписка, защото в разговора с администрацията на общината тогава стана ясно, че са склонни за обсъждане и промени. Но по време на тези срещи аз не виждам такава склонност. И ако нищо не се промени, ще стартираме подписки, като допълнително ще преценим какви да бъдат те, заяви Анета Георгиева.

На пресконференцията вчера, в която освен Анета Георгиева участваха народният представител Георги Георгиев и общинският съветник Георги Дяков, бяха представени предложенията на ПП „Възраждане“ за промени в Синята зона за платено почасово паркиране на автомобили в Кърджали.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *