Майката на Навални: Видях тялото на Алексей, изнудват ме да го погребем тайно (ВИДЕО)

Майката на Алексей Навални каза, че е видяла тялото на своя син. Това съобщи тя във видео, публикувано в YouTube. От думите на Людмила Навалная става ясно, че е била заплашена, че ако не се съгласи на „тайно“ погребение, те ще направят нещо с тялото на сина ѝ.

„В град Салехард прекарах почти ден със следователи, криминалисти и адвокати. Пуснаха ме вътре едва този следобед. Вчера вечерта ме заведоха в моргата , където ми показаха тялото на Алексей. Следователите твърдят, че причината за смъртта му е ясна и имат всички медицински и правни документи“, каза тя в обръщението.

По думите й е видяла свидетелството за смъртта му и го е подписала. „По закон те са длъжни да ми дадат тялото на Алексей, но до този момент не са го направили. Вместо това те ме изнудват и ми казват кога и как трябва да бъде погребан Алексей. Това е незаконно. Те получават нареждания или от Кремъл или от централния разследващ комитет, при който се намирам в момента“, допълни Людмила Навална.

Според нея те искат погребението да бъде тайно и просто да я заведат до един прясно изкопан гроб и да ѝ кажат „ето тук почива твоят син“. „Не съм съгласна с това. Аз искам вие, които ви беше грижа за Алексей и за които неговата смърт е трагедия, да можете да се сбогувате с него“, категорична бе майката.

Причината да запише това видео е, че е била заплашвана. „Записвам това видео, защото започнаха да ме заплашват, че ако не се съглася на това погребение, те ще направят нещо с тялото на сина ми. Разследващият Сарапайев ми каза: Времето не работи в твоя полза, знай, че тялото вече се разлага. Аз искам погребението да бъде законно и незабавно да ми върнат тялото на моя син“, сподели пред камерата Навална.

Припомняме, че руският опозиционен лидер почина в затвора миналия петък на 47 години.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *