„Староселски старци” е новата изложба с рисунки в Музея на GISSEN

Тези 24 рисунки са рисувани по време на пребиваването ми на това място и представляват една кратка разходка, която направих във времето с мисълта за Старосел. / www.gissenartmuseum.wordpress.com /Това е едно от най-българските села, чиито корени се преплитат назад във вековете с тракийските владетели Терес II и Аматок. Тук са открити едни от най-внушителните гробници-хероони, сподели артистът. Староселци привлякоха моето внимание и с будното си самосъзнание по време на борбите за освобождение, войните и партизанското движение. Ето защо посветих тези рисунки на хората, които са живели и продължават да живеят по тези места, добави още авторът.

GISSEN е един от най-креативните съвременни творци. Вече шеста поредна година той представя на всяко първо число на месеца свой нов проект под формата на виртуална изложба. Това е един наистина жесток ритъм и аз не го правя за да се съревновавам с някого или да се доказвам пред някой. За мен това вече е начин на живот и аз казвам по този начин онова, което имам да кажа на хората. За мен всяка една изложба представлява определена концепция, на която са подчинени различни теми, изразни средства и преживявания.

Сред най-успешните му графични проекти са „Гротески” /2008/, „Вътрешен ритъм” /2008/, „Матриархат” /2008/, „Първична хармония” /2010/, „Японски графики” /2013/, „Графики от стария грамофон” /2016/, „Преображения” /2018/, „Деветата земя” /2018/, „Red&Blue” /2019/, „Геометрия на сънищата” /2019/, „Рисунки от Париж” /2020/, „Драскотини в пясъка” /2020/, „Парижки провокации” /2021/, „Трубадурът на Лунния камък” /2021/, „Силуети от Париж” /2022/, хайгите „Диана и Аз” /2022/, мексиканските рисунки “Мариачи” /2022/, “Балансиране по вертикала” /2023/, „Бродиловски бродници” /2023/ и „Молитва за вятър“ /2023/.

Част от творбите си артистът създава директно в дигитална среда, други по традиционния начин. Произведения на GISSEN могат да бъдат закупени освен от Музея на GISSEN и онлайн от платформата за изкуство ARTPAL.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *