Публиката в Кърджали е страхотна, твърдят известните актьори Асен Блатечки и Калин Врачански Двамата гостуваха на 8 март с „Комедия за тенори“

Двамата известни актьори се запознават, докато работят в телевизионния сериал „Стъклен дом“, където Асен играе Чарли, а Калин – Камен. Признават, че веднага са намерили общ език. Това дава повод на Блатечки да покани Врачански да участва в театралната постановка на „За мишките и хората“ по Джон Стайнбек, която режисира. Така започва съвместната им работа в театъра.

Калин Врачански е познат на театралите в Кърджали от участието в трупата на кукления театър в града от 2003 до 2008 година.

 

На 8 март 2024 г. любителите театъра имаха възможност да видят двамата именити актьори в „Комедия за тенори“ на сцената на театър „Димитър Димов“.

Интервю на Валентина ИВАНОВА

  • Знае се, че и двамата сте любители на високите скорости. Какви мотори карате?

А.Б.: И двамата караме Хонда…

К.В.: Но различни модели.

  • Какъв е най-дългият преход с мотор, който сте правили?

А.Б.: Минавал съм 3500 км нон стоп за 2-3 дни, из България.

К.В.: Аз съм по-скромен, София-Варна.

  • Кино или театър?

А.Б.: И двете!

К.В.: И двете!

  • Любима роля в театър?

А.Б.: Нямам любима роля – всичките, които играя са ми любими. Не мога да посоча някоя конкретна. Подбирам си ги така, че да ми харесват. И във всички влагам част от себе си.

К.В.: Драматичните.

  • Каква роля бихте си дали един на друг?

А.Б.: Всичко бих му дал, той може всичко да изиграе!

К.В.: Бих му дал Макбет.

  • Кой е любимият ви актьор в киното?

А.Б.: Много харесвам Шон Пен. От българските: Ивайло Христов, Малин Кръстев…

К.В.: Асен Блатечки! /Смях/. Васил Михайлов, Васил Банов, … Много са.

  • Снимали сте се в много филми, но като изключим продукциите с ваше участие, кой е любимият ви български филм?

КВ: «Козият рог» е моят фаворит. Също и „Господин за един ден“.

АБ: «Козият рог», безспорно! Според мен, това е най-добрият български филм, правен въобще някога. На всичкото отгоре, Методи Андонов е театрален режисьор. Иначе аз имам много любими български филми: „Всичко е любов“, „Куче в чекмедже“…

  • В момента снимате ли в киното?

А.Б.: Вече 2 години чакам да излезе един филм. Казва се „Залог“, с режисьор Светослав Овчаров. Разказва за събитията около атентата, който Коста Паница се опитва да направи срещу цар Ферднанд. Стефан Стамболов го осуетява, Паница е осъден на смърт, а македонците заради това убиват Стамболов. Аз играя ролята на Паница, а Захари Бахаров – на Стамболов.

К.В.: Аз пък чакам… Чакам да ме поканят.

  • А в театъра какво ново?

А.Б.: Току що излезе „Пиесата, която се обърка“. Това е най-награждаваната комедия в англосаксонския свят през последните 10 години. В постановката, освен Калин Врачански, участват Малин Кръстев, Кръстю Лафазанов и др. Правя също „Съкровищата на Силвестър“ от Анжел Вагенщайн. Калин ми даде идеята, защото е играл тази пиеса в кукления театър в Кърджали преди години. Но се случи така, че той няма да участва.

К.В.: „Съкровищата на Силвестър“ ще излезе и без мен. Стискам палци на колегите да се получи един хубав спектакъл. Обичам тази пиеса и смятам, че е много забавна. Пресъздадена на сцената на драматичния театър, а не на кукления, също би била много интересна.

  • Публиката в Кърджали как ви се вижда?

А.Б.: Страхотна.

К.В.: Гореща.

 

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *