„Арда“ победи на свой терен „Славия“ с 2:1

Нов живот

„Арда“ (Кърджали) победи вчера у дома „Славия“ с 2:1 в среща от 28-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Домакините отбелязаха два гола в началото на мача в рамките на две минути. Деян Лозев центрира в 10-ата минута към Чинозо Офор, а ударът на нигерийското попълнение се отби в горната греда.  При добавката Борис Тютюков не сбърка, за да открие резултата. Минути по-късно „Арда“ удвои, наказвайки грешка при изнасянето на топката. Националът Станислав Иванов получи подаване от Лъчезар Котев, след което изпревари бранител на гостите и пусна топката под плонжа на вратаря на „Славия“.
В 35-ата минута столичани върнаха едно попадение чрез Кристиян Стоянов.

Срещата на стадион „Арена Арда“ наблюдаваха 3000 зрители. Главен съдия беше Иво Андреев от София.

„Арда“ игра в състав: Анатоли Господинов, Милен Стоев, Пламен Крачунов, Джелал Хюсеинов, Деян Лозев, Борислав Цонев (88 – Илия Юруков), Христо Митев, Лъчезар Котев, Борис Тютюков (62 – Ел Мами Тетах), Чинозо Офор (68 – Тонислав Йорданов),
Станислав Иванов (88 – Иван Коконов)

Младежкият национал се разписа след пробив и атака от дясно на Ертан Томбак, който пък беше изведен от Галин Иванов. За Стоянов това е и първи гол с екипа на Славия в официален мач.
Първата възможност за втората част беше за домакините, дошла от комбинация на Станислав Иванов и Борислав Цонев. Халфът опита удар, който обаче се отби в Мартин Георгиев.
В 76-ата минута на два пъти резервата Куентин Зеедорф можеше да изравни за Славия. Най-напред Томбак проби и центрира, Роберто Райчев пропусна хитро и Зеедолф би. Вратарят Господинов обаче извади в ъглов удар. При последвалото изпълнение пак нидерландският защитник стреля, скачайки най-високо, но този път топката отиде над горната греда.
В последните 10-15 минути темпото изненадващо остана високо, което говори достатъчно добре за работата на треньорите. И Арда, и Славия не се спряха да атакуват и търсеха нови голове.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *