„Ислямска държава“ заплаши с терор 1/4-финалите в Шампионската лига Взети са допълнителни мерки за сигурност на четирите стадиона за мачовете днес и утре

Терористичната организация „Ислямска държава“ заплаши с атентат първите 1/4-финални мачове в Шампионската лига. Тази вечер „Арсенал“ приема „Байерн“ на ст. „Емирейтс“ в Лондон, а „Реал“ домакинства срещу „Манчестър С“ на ст. „Сантяго Бернабеу“ в Мадрид. Утре пък „Атлетико“ (Мадрид) играе с „Борусия“ (Дортмунд) на ст. „Метрополитано Арена“ отново в Мадрид, а във френската столица „Пари Сен Жермен“ посреща „Барселона“ на ст. „Парк де Пренс“, пише СЕГА.бг.

Именно тези четири стадиона бяха написани в колаж, публикуван от фондацията „Ал Азаим“, която разпространява съобщенията на „Ислямска държава“. Пред надписите има фигура на маскиран терорист с автомат в ръка и надпис „Убий ги всички“.

Според испанското издание „Марка“, към момента няма причина за тревога. Специално в Испания не се е променило нищо по отношение на организацията на двата мача в Мадрид, но са взети допълнителни мерки за сигурност, след като полицията ги е обявила за събития с висок риск.

Полицейските органи са коментирали, че имат предвид риска от терористични атаки и преди да бъде публикувано това съобщение, но са демонстрирали увереност, че контролират ситуацията.

„Ислямска държава“ обяви неколкократно, че планира удари върху т.нар. „меки цели“, като големи спортни събития. Сред потенциалните мишени са мачовете от европейското първенство по футбол в Германия и олимпийските игри в Париж, което е повишило бдителността на германската и френската полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *