С голям концерт читалище „Юмер Лютфи 1933“ отбеляза Рамазан Байрам

При голям интерес премина тази вечер традиционния концерт на съставите при Читалище „Юмер Лютфи 1933” на сцената на Дома на културата, по повод големия мюсюлмански празник.

Сред гости на културната проява, която е част от културния календар на Община Кърджали, бяха генералният консул на Р Турция  в Пловдив Корхан Кюнгерю, кметът Ерол Мюмюн, заместниците му  Тунджай Шюкрю и Байрям Байрям, секретарят на общината Айтен Сабри, председателят на Общинския съвет Мухаррем Мухаррем, народните представители Елван Гюркаш и Байрам Байрам, председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад, районният мюфтия Басри Еминефенди.

Приветствие към всички мюсюлмани в община Кърджали отправи генералният консул на Р Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю.

Поздрав по случай Рамазан Байрама отправи и кметът на Кърджали Ерол Мюмюн: „Намираме се на финала на свещения месец Рамазан след дълъг пост. А от утре е време за празнуване. Месеца Рамазан и ознаменуващия го Рамазан Байрам е месеца на прошката, месеца на споделянето. В този месец ние трябва да покажем колко сме смирени, да засвидетелстваме нашата любов към Всевишния и за пореден път да почетем неговата повеля. Нека утре, когато е време за празнуване, всеки един от нас да намери малко повече време и сила, за да поиска прошка от по-големия. Нека утре бъдем по-широкодушни, да оставим лошото зад гърба си и да простим. Пожелавам ви да бъдем все така заедно, да бъдем сплотени и все така да се събираме не само по празници, но и в делниците да има празничен дух сред нас.“, каза пред препълнената зала в Дома на културата Ерол Мюмюн.

 След тези думи на градоначалника Ансамбълът за турски песни и танци „Кърджали“, Детската фолклорна група и балетната формация „Сюрприз“ и солистите на ансамбъла с художествени ръководители Юксел Есен, Айхан Шакир и Нилгюн Апти, взривиха публиката с ритмичните си изпълнени, която откликна с бурни аплодисменти.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *