Момчетата от Арда бокс си осигуриха два медала на държавното първенство В Плевен се провежда първият кръг от шампионата за ученици, валиден и за Купа „България“

  • Решаваща подкрепа в подготовката и участието на кърджалийските състезатели оказва фирма „Кяшиф“ ЕООД

Валентина ИВАНОВА

Момчетата от „Арда бокс“, водени от треньора Стоян Узунов, не остават незабелязани на ринга. Макар и малък клуб почти винаги те се намесват в битките за медали в националните шампионати.

Петима участват на започналия първи кръг на Държавното лично отборно първенство за ученици, валиден и за Купа „България“. Те вече си осигуриха два медала на оспорваното състезание в Плевен.

Дебютантът Емануил Иванов /80 кг/ достигна до финала, но загуби от Никола Николов /КИКО-София/ и остана със сребърен медал, което е изключителен успех за младия и амбициозен състезател.

Каан Еркан в категория 40 кг записа две безапелационни победи с 5:0 съдийски гласа. Той се наложи над Симеон Донов от КИКО-София и над Станислав Стоянов от „Ладимекс“-Перник. Така кърджалиецът си осигури сребро, но му предстои битка за златото срещу представителя на домакините от „Мизия“ Калоян Колачев.

Друг дебютант на голямо състезание е Орхан Карагьоз. В своята категория 54 кг днес той излиза на четвъртфинал срещу силен противник.

Добре се представи и Еврен Ферах в категория 42 кг, но се оказа, че има проблеми с носа. След обилен кръвоизлив, неговият мач бе прекратен от съдиите. Но съм много доволен от участието му, сподели за „Нов живот“ треньорът Узунов.

Най-лекият състезател – Дженгиз Райчев /32 кг/, загуби от Георги Борисов от Русе, но противникът му е ученик в спортно училище и има солидна подготовка и самочувствие.

Припомняме, че близо 200 участници от 45 клуба събраха в Плевен. Там до събота се провежда първият кръг на Държавното лично отборно първенство за ученици, валиден и за Купа „България“.

Шампионатът се радва на засилен интерес и събра най-големите ни таланти от цялата страна. Най-оспорвана е категория до 46 килограма, където са записани 19 боксьори.

Решаваща подкрепа в подготовката и участието на кърджалийските състезатели в шампионата оказва фирма „Кяшиф“ ЕООД.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *