Ансамбълът за турски песни „Букет“ изнесе концерт за Рамазан Байрам Сред зрителите бяха забелязани заместник кметовете на община Кърджали Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю

Нов живот

Ансамбълът за турски песни „Букет“ към Женско сдружение – Кърджали с художествен ръководител Пенка Атанасова изнесе в четвъртък вечерта концерт по случай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

Гости на концерта бяха заместник-кметовете на община Кърджали Веселина Тихомирова и Тунджай Шюкрю.

Поздрав от името на кмета Ерол Мюмюн към участниците и присъстващите поднесе заместник – кметът Веселина Тихомирова.

Позволете ми от името на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн и от мое име първо да поздравя всички, които празнуват големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Да отправя към Вас и Вашите семейства и близки – пожелания за здраве, благоденствие, щастие и много положителни емоции. Вече няколко десетилетия Вие успявате да съхраните и да предавате на поколенията автентичния песенен фолклор на турския етнос в България. Ансамбъл „Букет“ не веднъж е представял достойно Кърджали на национални и международни фестивали. Ние, като общинско ръководство, истински се гордеем с Вас и вашето творчество, каза в приветственото си слово Тихомирова.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *