Ергюнал Сабри се готви за Европейското в Белград Звездата на Арда бокс е на лагер в столичния комплекс Диана

  • Шампионатът на Стария континент за мъже и жени започва на 17 април

Нов живот

Звездата на „Арда бокс“ Ергюнал Сабри участва в лагера на националния отбор в столичния комплекс „Диана“. Най-добрите ни боксьори ще пътуват в понеделник за Белград, където на 17 април 2024 година започва Европейското първенство за мъже и жени. Жените проведоха подготовка в Сърбия, а мъжете в София, като за спаринги бяха привлечени боксьори на Азербайджан, Мароко и Австрия.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински присъства на една от последните тренировки на „лъвовете“. Той призова боксьорите ни да покажат най-доброто, на което са способни в Белград и още веднъж да защитят българската чест.

Европейското първенство в Белград ще бъде с награден фонд. Шампионите в отделните категории ще получат по 15 хиляди долара премия. Сребърните медалисти ще вземат по 10 хиляди, а бронзовите – по 5000 долара. Предвидени са пари и за боксьорите, които заемат пето място – по хиляда долара.

Предварително еопределен следният състав при мъжете: Ергюнал Сабри, Ясен Радев, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Рами Киуан, Кристиян Николов, Йордан Морехон

В треньорския щаб влизат Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев.

Жените, които заминават за Белград, са Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова, Аслъхан Мехмедова, водени от треньорите Борислав Георгиев и Роман Цветков.

Припомняме, че Ергюнал Сабри вече е влязъл в златните страници на спортната история като най-успешния боксьор на Кърджали за всички времена. Той е първият боксьор от града край Арда станал европейски шампион. Печели златото на първенството на Стария континент за юноши през 2017 г. в Курортния комплекс „Албена“. А две години по-късно покорява европейския връх при младежите на шампионата в София.

През 2021 г. спечели бронз на шампионата на Стария континент за младежи до 22 години в Италия. Дублира успеха в Хърватия, класирайки се на трето място на Европейското в същата възрастова група.

Ергюнал Сабри спечели сребърен медал от Европейския шампионат по бокс за мъже в Ереван през 2022 г.

На първенството на Стария континент до 22 години, което се проведе през ноември миналата година в Будва, Черна гора, кърджалиецът получи контузия на левия палец още в първия си мач, но продължи мъжки битката, достигайки до финала. Лекарите на националния отбор обаче му забраниха да се качи на ринга в решителния двубой. Така Оги се прибра с вицешампионска титла.

Снимки: БФ Бокс

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *