Яхта Теодора открива сезона на регатата в Кавала Кърджалийци, водени от шкипера Мирослав Шопов, са редовни участници, имат в актива си купи и награди

Валентина ИВАНОВА

Кърджалийските ветроходци от Яхт клуб „Веселин Вангелов“ се готвят за първата си регата за сезона – в Кавала. Екипажът, воден от шкипера Мирослав Шопов, от години е редовен участник в състезанието в клас „Туристически“, дори вече има в актива си купи за първо и второ място.

Мирослав Шопов

Освен шкипера, в състава са Богдан Богданов, Марин Попанастасов, Валери Ников от Кърджали, както и Радо Раев от Бургас и Десислава Ташева от София. През последните 4-5 години кърджалийци се включват в различни регати с яхта „Теодора“, собственост на Мирослав Шопов и кръстена на неговата дъщеря.

Яхта „Теодора“

Очаква се за състезанието на 26, 27 и 28 април да се съберат силни екипажи от Словения, Австрия, Хърватска, Сърбия, Румъния, Турция и Гърция.

Кавала е областен град в Северна Гърция, разположен на три малки залива на брега на Егейско море срещу остров Тасос. Той е най-важното пристанище в Източна Македония и Тракия. От север е заобиколен от Драма, на изток – от Ксанти, Серес – на запад, и заливите Стримонкиос и Кавала на юг.

Пристанището в Кавала е второто по значение в Северна Гърция след Солун. От него се стига до о-в Тасос и о-в Санторини.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *