174 деца показаха бъдещето в изложба в ОДК, Глобал нет награди най-добрите творби (Снимки + Видео)

Валентина ИВАНОВА

За 9-та поредна година в ОДК-Кърджали се проведе областен конкурс за рисунка „Бъдещето в моите очи“ по идея на управителя на фирма „Глобал нет“ Лазар Попов.

Децата показват как виждат бъдещето – как искат да изглеждат градовете, в които живеят, природата, хората. В настоящия конкурс участваха 174 рисунки от 18 училище и клубове от цялата област Кърджали. Жури бяха Пенка Атанасова от Дружеството на художниците и Елица Алексиева от „Глобал нет“. Наградите са осигурени от фирмата, която през 2024 г. отбелязва 20 години от създаването си.

Интернет компанията предложи да финансира и пленер на младите фотографи от фото клуба при ОДК с ръководител Антония Грозева. Децата прегърнаха и реализираха идеята. Вече подредиха изложба с фотографии от този пленер на тема „Градът и хората“. Тя може да се види и в момента. Това сподели за „Нов живот“ Златка Пеньова, директор на ОДК.

На церемонията по награждаването управителят Лазар Попов припомни, че „Глобал нет“ от самото начало се е стремяла да предостави най-добрата услуга в Кърджали и региона и се гордее, че клиентите наистина получават интернет и телевизия услуга на световно ниво.

Компанията редовно участва в събития, които стимулират младите хора и учениците да се изявяват в различни творчески области – математически, информационни и художествени, организира олимпиади и състезания по информатика и рисуване, реализира проекти с училищата,  с Регионална библиотека „Н.Й.Вапцаров“ и др. Провеждаме областния конкурс за рисунка „Бъдещето в моите очи“  за девети път заедно с ОДК-Кърджали, и се радваме на ентусиазираното участие на толкова много деца, каза за „Нов живот“ Лазар Попов.

След това управителят на „Глобал нет“ връчи наградите и почерпи децата с торта за 20-тия рожден ден на фирмата.

 

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *