23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество

Гюнер ШЮКРИ

23 младежи от Ардино преминаха успешно обучение по социално предприемачество по Програма Еразъм +, организирано от Академия за Активни Младежи. Събитието се проведе в заседателната зала на общината. Лектори бяха председателят на Академията за Активни Младежи Станислава Григорова и доброволците от Армения – Зик Гришкян и Тигран Петросян. Целта на обучението за социално предприемачество е по КА2 Програма Еразъм + проект „Социално устойчив“, който разработва платформа за обучение на младежи от европейските страни на тема – социалното предприемачество. Платформата е на пет езика – английски, български, гръцки, полски и латвийски и предлага цялостно иновативно обучение за социално предприемачество.

Младежите от Ардино тестваха платформата, изказаха своето мнение за това какво може да бъде подобрено за да е по-ефективно чрез Google формуляри. Имаха възможност да участват в интерактивни Workshop групи на тема – социално предприемачество, където предложиха своите идеи и проекти за приложими социални предприемачества в малките населени райони.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на екипа на Академията за Активни Младежи за това, че дойдоха в Ардино за да проведат обучение на много чувствителна и интересна тема. Той благодари и на Ефсун Юмеров за съдействието при организирането на събитието.

„Младежите да разработят своите идеи и проекти, а за един от тях ще търсим финансиране за реализирането му заедно с учениците“, заяви Изет Шабан.

„Академия за Активни Младежи благодари на активния доброволец от Ардино Ефсун Юмеров, който подбра подходящата таргет група на нашето обучение и ще съдейства за втората част от дигитален хакатон през месец май. Макар да са от малко населен район младежите от град Ардино доказаха, че може да си социално устойчив, независимо от обстоятелствата и да си социално активен“, заяви Станислава Григорова.

Всички участващи младежи в обучението на края на платформата ще получат сертификат удостоверяващ придобитите умения.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *