Духът на Бродуей превзе Дома на културата в Кърджали /ВИДЕО/ Артистите от Музикалния театър зарадваха вярната си публика с арии от любими мюзикъли и оперети

Валентина ИВАНОВА

Спектакълът «Музика, моя любов» зарадва кърджалийци в навечерието на Великден с арии от известни мюзикъли и оперети, поп и джаз произведения. Ценителите изпълниха залата в Дома на култура в четвъртък вечер, за да аплодират своите любимци от Музикалния театър – солистите Радостина Желева, Дора Точкова, Иванка Христева, Юксел Есен и Бахар Якуб.

Специален гост бе Стефан Петков – солист на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Включиха се и познатите местни певици Мария Белева, Райна Паслиева и Мария Колева.

Публиката приглася и ръкопляска бурно на изпълненията на Дора Точкова с «Хабанера» от «Кармен» на Жорж Бизе, на Стефан Петков с ария на Данило от «Веселата вдовица» на Франц Лехар, на Радостина Желева като Рокси от мюзикъла «Чикаго», на Иванка Христева в ария на Елайза от «Моята прекрасна лейди» на Фредерик Лоу и др.

Кърджалийските артисти показаха, че не отстъпват на големите артисти, изпълнявайки на ниво добре познати дуети с госта от София.

В кратки изповеди вокалистите припомниха началото на своята кариера на сцената на Дома на културата, с което внесоха допълнителна емоция и интимност между сцената и залата.

В концерта решаваща подкрепяща роля изиграха хорът и балетът, както и съпроводът на Антони Желев на пианото. Приятно изненада и специално подготвената хореография към всяко изпълнение.

Като естествен финал на спектъкъла дойде «Наздравица» от операта «Травиата» на Джузепе Верди в изпълнение на Дора Точкова, Иванка Христева, Стефан Петков и хористите.

Накрая публиката аплодира изпълнителите и Мариана Ликова, директор на Дома на културата. Зрителите си тръгнаха с настроение и очакване на следващите прояви. Както бе обявено предварително, до края на април колективът ще предложи на кърджалийци още два празнични концерта.

Внимание към артистите показаха кметът Ерол Мюмюн, председателят на общинския съвет Мухарем Мухарем, ТМЦ – Кърджали и местната организация на БСП, които изпратиха кошници с цветя.

Снимки: Ваня Иванова

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *