„Лирата на Орфей“ в Кърджали придобива нов облик

Монументалната пластика „Лирата на Орфей“ ще придобие нов облик. Предвидено е арт осветление и цялостно облагородяване на пространството, което се е превърнало в емблема на Кърджали, съобщи кметът Ерол Мюмюн.

Припомняме, че монументалната пластика “Лирата на Орфей” беше открита през ноември 2006 година. Автор на композицията е скулпторът Зиятин Нуриев, а пластиката е изработена от фирма “Гаспар Годо”. Околното пространство е оформено по идея на проф. д-р арх. Кръстан Каракашев.

На брифинг пред журналисти кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн съобщи още, че това лято кърджалийци ще се радват на работещи фонтани. „Предвидени са ремонти на фонтаните, ще имаме и един от т.нар. „сухи фонтани“. Смятаме, че мястото му е пред заведение Бакарди, каза Мюмюн.

Фонтанът, намиращ се на площад „Освобождение“, както и цялото пространство там са включени в отделен проект.

Общинското ръководство е помислило и за удобството на жителите и гостите на Кърджали. В парк „Арпезос Север“ и Градската градина ще бъдат поставени модерни обществени тоалетни. Те няма да бъдат от типа на добре познатите „химически“, а ще бъдат свързани директно с канализацията, обясни Ерол Мюмюн.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *