Ла Фурия спечели първенството по мини футбол в Кърджали

Миналогодишният победител „Мастило“ е трети

Крумовградският отбор „Ла Фурия“ е новият господар на Лига Кърджали. Влади Тюрдиев и компания ликуваха след впечатляваща победа в последният единадесети кръг на официалното първенство по мини футбол на град Кърджали. Червено-жълтите бяха безкомпромисни срещу силния отбор на „Brave“ и го победиха с 4:0. Така след девет победи, едно равенство и само една загуба момчетата на Ла Фурия заслужено спечелиха най-оспорваната лига до този момент. Спечелвайки титлата на Кърджали, отборът на Ла Фурия си осигури и квота за квалификациите на най-престижният турнир по мини футбол в страната – Шампионска Лига на България. Това съобщиха за Нов живот от БАМФ-Кърджали.
Освен нов шампион, Кърджали има и своя нов вицешампион и това е отборът на „Граничар“-Кирково. В последния си двубой зелено-белите сразиха състава на „Припек“ с 13:0, като всички попадения бяха дело на най-добрия полузащитник за 2020 г Здравко Чолаков. Освен сребърните медали и купата за второ място момчетата от Кирково, които завършиха само на точка зад шампиона, спечелиха и квота за квалификациите на втория по-сила национален турнир в страната – Лига България. Припомняме, че това ще бъде второ участие на Граничар в Лига България, като по време на първото им те стигнаха до осминафиналната фаза. Всички ние в Кърджали им стискаме палци за едно добро представяне.
Двукратният шампион в Лига Кърджали – „Мастило“, се окичи с бронзовите медали през сезон 2020/2021 и също спечели квота за Лига България, но тя няма да бъде използвана, тъй като момчетата на Димитър Петков имат спечелена такава и заедно с „Ла Фурия“ ще бранят честта на Кърджали в турнира на най-добрите. Напомняме, че футболистите на „Мастило“ вече имат опит в надпреварата като през изминалият сезон. Те стигнаха до финалната шестнадесетица. Квотата им за Лига България пък по регламент трябва да бъде отстъпена на следващ отбор в класирането. В случая това е „Импулс“.
Наградата за най-коректен отбор в Лига Кърджали отиде в ръцете на „Global NET-ВАСМАР“, което пък дава възможност на лилавите да участват в турнира на най-коректните отбори в Южна България – Лига Тракия.
С индивидуални призове за цялостното си представяне в първенството се отчетоха:
Най-добър вратар – Лъчезар Йорданов (Граничар)
Най-добър защитник – Исмаил Салиф – (Ла Фурия)
Най-добър полузащитник – Емил Казиев (Мастило)
Най-добър нападател – Ферах Хайрула (Импулс)
Голмайстор – Здравко Чолаков (Граничар)
Играч на турнира – Александър Дайов (Ла Фурия)
Най-коректен играч – Фахри Тасим (Шаолински Футбол)
Най-красив гол – Александър Димитров (Граничар)
Най-техничен играч – Дениз Мехмед (Арда 1924)
Най-добро спасяване – Исмаил Исмаил (Импулс)
Най-добър рефлекс – Светлозар Къркеланов – (Brave)
Най-полезен играч – Юмер Рашид (Зелениково)
Най-добър асистент – Ангел Стойчев (Мастило)
Най-креативен играч – Владислав Тюрдиев (Ла Фурия)
Най-сърцат играч – Вальо Драганов (Припек)
Любимец на БАМФ – Метин Махмуд (Байкал Широко Поле)
Любимец на публиката – Евгени Георгиев (Global NET-ВАСМАР)

нж

1 отговор

  1. Aleksandar Ilchev каза:

    Copy pastee, постарайте се малко повече другия път

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.