При голям интерес продължават проявите от форума Дни на джебелчани

Нов живот

Над 10 000 души посетиха мероприятията в дните на фестивала – 5 и 6 август, а стотици участваха в състезанията и културните прояви. Проявите от форума „Дни на джебелчани“ продължават. Проведоха се турнири по футбол и пейнтбол. 16 отбора се записаха за участие в „Джебел Къп`2022”, а 80 бяха участниците в битките по пейнтбол.

На площада бе подредена изложба на гоблени, а през втория ден кулинарното изложение „Магията на Родопите“ събра десетки посетители.

Голям интерес предизвика организираната демонстрация и рисуване на вода “ЕБРУ”.

 

Във вечерните часове празникът продължи с концертите на Димана и Татяна и шоуто на DJ Самет Куртулуш.

„Амбицирани сме да извървим по целия път, за да сочат Джебел за пример, за бутиково градче, за една от най-развиващите се общини в страната. А промяната към по-добрия живот да се усеща във всяко едно населено място в общината“, обяви кметът на общината Неджми Али пред хилядите на площада в Джебел във втората вечер на празника „Дни на джебелчани“.

Всеки един, който поради една или друга причина е далеч от родното място, да може да се прибере през лятото, за да се види с близки и приятели – мисля, че заслужаваме този празник. Когато е време за купони, когато може да споделим своите щастливи мигове, и да прекараме незбравими моменти “, приветства джебелчани кметът.

„Само за две години и половина си преобразихме общината и продължаваме. Всичко което е изградено, го виждате. След 20 дни стартираме ремонта на площад „19 май“.

Ще имаме амфитеатър на 6 нива със стационарна сцена, за да може от следващото лято концертите и дискотеките на открито да ги провеждаме в по-модерна среда.

Имахте възможност да видите дейностите по промяната на парка в съседство на центъра.

Но имаме още една изненада – в скоро време стартираме с изграждането на нашата пешеходна алея по пътя за Тютюнче, ще бъде изграден тротоар с осветление в тази зона в периферията на града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *