Червенокръстците в Кърджали проведоха годишното си събрание, отчетоха успешна дейност

Нов живот

Областната организация на БЧК- Кърджали проведе своето годишно отчетно общо събрание при спазване на всички наложени противоепидемични мерки. Събранието се проведе в зала 301 на областната администрация и на него присъстваха 16 членове на Общото събрание, част от които упълномощени лица от делегатите на общинските организации за представляване и участие в обсъждането и процеса на взимане на решения.

Форумът бе открит от проф. д-р Тодор Черкезов – председател на Областната организация. Той заедно с д-р Марин Мухтаров, запознаха присъстващите с обръщението на Председателя на БЧК- акад. Христо Григоров  и други постъпили поздравления.

Всички членове на Общото събрание бяха запознати предварително с отчетните доклади на Обл.С на БЧК и Областната контролна комисия за 2021 година и планиращите дейността на организацията материали – Стратегия до 2030 година, стратегически план за изпълнение на целите до 2030 година, План за работата през 2022 година и Проекто- бюджет за 2022 година.

Областната организация на БЧК отчете устойчивото си развитие през 2021 година, макар и в условията на физическа и социална дистанцираност. Създадена е мрежа от 7 общински организации и 76 дружества.  През последните единадесет години непрекъснато се увеличава  броят на членовете. Той е 3 835 към 31.12.2021 г.

През 2021 година 267 доброволци на БЧК и 219 – на БМЧК са дарили над 5 900 часове безвъзмезден труд и са подкрепили над 10 000 уязвими жители на област Кърджали.

Като успешни и емблематични за организацията бяха определени управлението на социалната услуга „Дом за стари хора и „Хоспис Червен кръст“, дейността на Екип 254, активността на младите доброволци от 10 клубове на БМЧК , иновативните и ефективни местни инициативи на всички общински организации на БЧК и нарасналата обществена и финансова подкрепа на същностните дейности на организацията.

Областният управител Даниел Делчев в качеството си и на член на Областния съвет на БЧК благодари за успешно проведената съвместно Коледна благотворителна кампания „ Да подарим надежда за Коледа“, чрез която бяха финансово подкрепени 11 деца от Кърджалийска област , за всеотдайната работа на служители и доброволци и потвърди подкрепата на държавната власт към хуманитарните действия на всички нива на областната организация.

Членът на НС на БЧК и председател на Кърджалийската организация проф. д-р Тодор Черкезов изказа удовлетворение от постигнатото и от високото качество на всички документи от отчетен и планиращ характер, които бяха приети от Общото събрание. Той посочи предизвикателствата, пред които е изправен БЧК в следващия период и изрази убедеността си, че областната организация има опит, сили и хора да даде своя принос в колективния план на БЧК за действие до 2030 година .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *