Четирима са загинали на пътя за Маказа от началото на годината /ВИДЕО/ Провежда се поредна специализирана полицейска акция в област Кърджали

  • В района на Върбен е установен рекордьор за превишена скорост

Валентина ИВАНОВА

На разклона за село Широко поле днес се извършва специализирана полицейска операция съвместно с Държавни агенции „Автомобилна администрация“ и Митници, НАП, и БГ ТОЛ. Само за няколко минути полицаите установиха водач без книжка, а друг отказа да бъде проверен за наркотици.

Комисар Атанас Чотров, началник отдел „Охранителна полиция“ в областната дирекция на МВР, обясни, че целта на поредната акция е подобряване на средата за сигурност и ограничаване на предпоставките за възникване на пътно-транспортни произшествия чрез засилен контрол.

Проверките са насочени към правоспособността на водачите, употребата на алкохол и наркотични вещества, спазванета на скоростните режими в населените и извън населените места, използване на обезопасителни колани.

 

Приоритет в дейността на кърджалийската полиция е главният път към Маказа. Там са концентрирани по-голямата част от техническите средства. От началото на годината до настоящия момент там са станали 34 пътнотранспортните произшествия, от които 15 са тежки с 28 ранени и 4-ма загинали.

Комисар Атанас Чотров

Комисар Атанас Чотров

Само за последния месец по това трасе са заснети над 9000 клипа за превишена скорост, като 3500 са на територията на Районно управление-Кирково. В района на село Върбен има документирано превишаване на скоростта със 76 км/ ч – при ограничение 60 км/ч водачът е шофирал със 136 км/ ч.

След разклона за село Кирково в посока към граничния пункт на виадукта при ограничение 90 км/ч има заснет клип за управление със 146 км/ч.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *