Кърджали се обедини: Днес, жителите се включват в Националната кампания „Капачки за бъдеще“ (Снимки)

Нов живот

Кърджалийци отново се включват в кампания с благотворителна цел. Тази година те участват в събирането и предаването на пластмасови капачки за закупуване на кувьоз за неонатологично отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД.

Старта на Кампанията бе даден в 9 часа, но час по-рано кърджалийци започнаха да се стичат на паркинга на Театрално-музикален център – Кърджали/ театъра/ , на улица ул. „Булаир“.
Тук е и Лазар Радков, основател на инициативата. С него се свързва Татяна Дикова от Кърджали, която е клиничен психолог.

В разговор тя обяснява, че болницата има нужда от интензивен кувьоз за лечение на недоносени бебета.

Според статистиката: „Над 10 процента от всички новородени са недоносените, за съжаление, и над една трета от тях развиват увреждане на зрението и от самия факт, че са недоносени  и от стара, амортизирана техника. За това ни беше отначало изключително голям фокусът, да подменим най-най-старите кувьози, особено в болници, които не са областни центрове. Най-новите кувьози, които имаха са от 80-те години, наистина, бяха ми набори, или малко по-големи или малко по-малки от мен. Сега целта на тази кампания е, да успеем да осигурим интензивен кувьоз за болницата в Кърджали“, разказва той в интервю пред колеги от „9meseca“.
Предаването на капачки ще продължи до 13.00 часа. От там събраните количества ще бъдат извозвани до завод за рециклиране в Пазарджик.

🔽Последвайте ни и в Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *