Отново признаха Дънди Крумовград за най-щедър дарител в България Отличието връчи Български дарителски форум

Валентина ИВАНОВА

Българският дарителски форум връчи 18-ите годишни награди „Корпоративен дарител“. Отличени бяха компании в 6 категории, както и личност със значим принос за развитие на филантропията – награда, която бе присъдена в памет на проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

Церемонията се състоя по традиция в Президентството на Република България. Фокус на тазгодишното събитие беше “Филантропия в подкрепа на иновативни решения за развитие”.

Отличието в категория „Най-щедър дарител“ получи „Дънди Прешъс Металс Крумовград“, благодарение на реализираните през 2022 г. дарения. Те са 5,7% от годишната печалба на Дружеството преди облагане. Подкрепените проекти от рудодобивното предприятие в Крумовград са в сферата на инфраструктурата, здравеопазването, културата, спорта и Фонда за микро, малък и среден бизнес в община Крумовград, създаден през 2019 г. от компанията и общината.

„Благодарни сме за оценката на дейността ни в посока осигуряване на благосъстояние на община Крумовград. Наш ангажимент е да подпомагаме регионите, където работим и в партньорство да осигуряваме устойчивото развитие по време на дейността, както и след това. Дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в България инвестират в различни сфери, създавайки едно по-добро бъдеще“ – сподели инж. Любомир Хайнов, генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“.

През годините двете дружества на „Дънди Прешъс Металс“ в България многократно бяха отличавани в различни категории на конкурса.

През 2013 г. за първи път „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ получи награда в категорията „Най-голям обем финансови дарения“. През следващите 2014, 2015, 2017, 2018 и 2020 г. предприятието в Челопеч запази мястото си в същата категория.

През 2018 г. дружеството в Крумовград беше отличено в категорията „Най-добра дарителска програма на местен дарител“. През 2014, 2020 г. и 2021 г. двете предприятия получиха наградата „Най-щедър дарител“.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *