Наши каратисти завоюваха 10 медала на силен турнир в Одрин Оставиха отлични впечатления и получиха покана за следващо състезание в южната ни съседка

_cuva

Нов живот

Кърджалийският Карате клуб „Арес“  взе участие в турнира „Тракийска карате лига“, който се проведе на 13 януари  в Одрин в Турция. В състезанието се включиха 33 клуба – 30 от Турция и 3 от България, единият от който беше КК „Арес“ и два отбора от Хасково. Конкуренцията беше голяма – между 734 състезатели.

Към участниците в битката имаше специални изисквания от организаторите – да са опитни състезатели, покрили необходимият брой изпити, което обуславя високото ниво на турнира. Участваше се по покана на организаторите.

Децата до 13 години играха в две дисциплини – ката и кумите, а над 13 години само в дисциплината кумите /открит спаринг/.

От кърджалийският отбор се представиха общо 16 състезатели. Те  завоюваха 3 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала. Носители на злато са Йоан Тренев, Илайда Сафет и Радост Колева, на сребро Анатоли Стоянов, Габриела Маркова, Георги Стоянов и Ивайла Терзийска, на бронз Арсен Али, Еджрин Исмаил и Йеткин Осман. Състезанието мина успешно за нас, предвид високото ниво на състезателите, оставихме отлично впечатление и получихме покана за следващ турнир, заяви за „Нов живот“ след завръщането председателят на Карате клуб „Арес“ Пенчо Стоянов, който е и треньор на отбора.

В отборното класиране „Арес“ е на десето място от 33 клуба.

„Тракийска карате лига“ се проведе под патронажа на Министерството на младежта и спорта на Турция. Организаторите се бяха подготвили перфектно, което допринесе за гладкото протичане на турнира. За първи път във формата „Тракийска карате лига“ се включват български клубове, които получиха топло посрещане, уточни Пенчо Стоянов.

                                                                                                                                                                                                 ⬇️Последвай ни във Facebook⬇️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *