Тръмп обеща да предотврати Трета световна война Според републиканеца светът е много близо до глобален конфликт

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да предотврати Трета световна война, до която светът е много близо в момента, предаде руската агенция ТАСС.

„Ще предотвратя Трета световна война. Ние сме много близо до Трета световна война и това ще бъде война като никоя друга“, каза той пред своите поддръжници в четвъртък. Предаването беше излъчено в канала на консервативната медийна компания RSBN.

Тръмп отбеляза също, че ще може да възстанови мира дори преди да „пристигне в Овалния кабинет“ в Белия дом, включително разрешаването на конфликта между Украйна и Русия. По-рано Тръмп заяви, че ако бъде преизбран, възнамерява да разреши конфликта в Украйна в рамките на 24 часа.

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през ноември. На 25 април 2023 г. американският лидер Джо Байдън обяви, че ще се кандидатира за преизбиране на най-високия държавен пост. Тръмп обяви влизането си в предизборната надпревара през ноември 2022 г.

Не е ясно какво има предвид Тръмп под „прекратяване на войната в Украйна за 24 часа“. Украйна гледа скептично към неговото предложение, защото най-вероятно то ще означава капитулация на Киев и отказване от окупираните от руската армия територии.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *