Стотици вярващи изпълниха джамията и двора на джамията в „Прилепци“ за Байрамската молитва Кметът Ерол Мюмюн и съпредседателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров поздравиха мюсюлманите по случай религиозния празник

Днес започна свещеният празник на мюсюлманите Рамазан Байрам. На колективната тържествена молитва в новата джамия с квартал „Прилепци“ в Кърджали  тази сутрин се събраха стотици вярващи. Както винаги и сега на Рамазан Байрам двата етажа и двора на молитвения храм бяха изпълнени с хора.

Тържествената молитва беше отслужена от районния мюфтия Басри Еминефенди. На първия ред сред вярващите бяха кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн и съпредседателят на  ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров. Двамата поздравиха присъстващите по случай празника и им пожелаха  здраве, благоденствие и мир. На молитвата бяха дошли също председателят на Областния съвет на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинския съвет в Кърджали Мухаррем Мухаррем и заместник-кметовете на община Кърджали Байрям Байрям и Тунджай Шюкрю и общински съветници.

След молитвата кметът, мюфтията и гостите се отправиха към заведение в центъра на града, за да изпият заедно с попа  традиционното Байрамско кафе на толерантността.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *