Кърджали ще отбележи Деня на българската конституция 50 ученици ще участват в открития урок на Цвета Караянчева, председател на 44-тото народно събрание

Валентина ИВАНОВА

На 16 април от 14 часа в Регионалния исторически музей в Кърджали ще се проведе открит урок с 50 ученици от Кърджали и Крумовград, в който ще участва и Цвета Караянчева, председател на 44-тото народно събрание. С проявата ще бъде отбелязан Денят на Българската конституция и 145 години от учредяването на Търновската конституция, сподели областната председателка на ПП ГЕРБ.

Търновската конституция

През 2019 година, когато се честваше 140-тата годишнина, със съдействието на Цвета Караянчева в театъра в Кърджали бе показана тематична изложба.

Караянчева открива изложбата през 2019 година

На тази дата, освен Денят на Конституцията, професионален празник имат българските юристи и на съдебните служители.

 

Последвайте ни и във Facebook

2 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Поне като отразявате такива хора не допринесли нищо за държавата да бяхте написали два реда за деня на космонавтиката, за двамата български космонавти Георги Иванов и Александър Александров летели в космоса и допринесли за славата на България и то с помощта на Съветският съюз . Или то всичко вече е забравено щото както върви просто нямаме държава и тази голяма цензура която съществува в момента .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *