Славейковци отбелязаха Европейския ден на спорта по шампионски

  • Събраха 650 лeва за лечението на Габи
  • Поднесоха венец пред паметника на Апостола

Нов живот

По уникалния начин, по който славейковци организират всичките си тържества, протече и Европейският ден на спорта в най-голямото училище в Кърджали – СУ „П. Р. Славейков“ – в петък. Промотирането на спорта и здравословния начин на живот е всекидневна задача на учителите и треньорите в школото.

Точно в 10:00 ч събраните ученици и учители участваха в танцова разгрявка с много настроение. Демонстрация на уменията си направиха децата от клуба по спортна аеробика към училището, както и клуба по карате.

Веднага след откриването директорът Милко Багдасаров поведе с колелото си велопохода, в който се включиха много учители и ученици, по определен маршрут в градска среда. Велошествието спря пред паметника на Левски и всички поднесоха венец в знак на признателност към Апостола.

В дворовете на най-голямото училище се редуваха турнир след турнир – по баскетбол, волейбол и футбол, тенис на маса, спортни игри на открито за по-големите. Голям интерес и викащи агитки предизвикаха спортните срещи по волейбол, баскетбол и футбол между отбори учители и отбори ученици.

По-малките пък се включиха в щафетни игри и народна топка, турнири по дартс и подвижни игри.

След приключване на турнирите всеки клас, воден от съответния класен ръководител, пое по набелязан маршрут сред природата. Освен опознаване на красотите на Родопите, славейковци се включиха и в инициативата Спорт без отпадъци, което е и мотото на тазгодишния Европейски ден на спорта в училище.

Не остана ученик или учител, който да не е включен в разнообразните спортни дейности за деня.

Ученическият парламент при СУ „Петко Рачов Славейков“ от своя страна предприе благотворителна инициатива за събиране на средства за лечението на 13-годишната Габи с продажба на традиционната за тях домашна лимонада. Само по време на спортния ден гимназистите събраха над 650 лв, които ще предадат на майката на момичето, като обещаха да не спират с инициативите, за да помогнат възможно най-много.

Същите инициативни млади хора събраха в следобедните часове в Актовата зала на училището за шампиони всички представители на класовете, за да подготвят работата на активния Ученически парламент през започналата вече учебна година.

Един щастлив и ползотворен ден за СУ „Петко Рачов Славейков“! Не е нужно да е Европейски ден на спорта в училище, важно е всеки ден да бъдем здрави, активни и добри хора!, призовават от училището за шампиони.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *