Крумовград е кауза, да се обединим и вървим напред Ръководството на Футболен клуб "Крумовград" излезе с отворено писмо на български, английски и турски език до своите привърженици

  • В днешния ден футболът се оказа платформа, върху която и чрез която намират решения много от проблемите в многоликия ни свят

На първо място искаме да привлечем вниманието на крумовградчани, на тези, които са останали в родния град и на тези, които са пръснати по широкия свят, на техните потомци и наследници, дори и на тези, които само са чували за родното място на родителите и прародителите си. Водени от разбирането, че щом по Божията промисъл сме се появили на белия свят на това място, то ние сме длъжни да го съхраним и развием.

Нов живот

Ръководството на Футболен клуб „Крумовград“ излезе с отворено писмо на български, английски и турски език до своите привърженици, в което заяви намерението си да реновира стадиона в Крумовград, за да може да играе мачовете си от efbet Лига у дома.

В момента новакът в елитната група играе в Пловдив, но ръководството се надява това да се промени час по-скоро, за да могат местните жители „да живеят цветно и щастливо с него в дните на футболните битки“.

Ето и какво се казва в изявлението на ръководството на ФК „Крумовград“:

Уважаеми привърженици,

Скъпи крумовградчани,

Измина още една година от нашето вълнуващо пътуване в света на футбола.

Пътуване, довело името на нашия клуб и град до имената на най-големите в България – Лудогорец, Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив и т.н.

Изграденият от нищото през 2021 година отбор премина от „В“ група, през Втора лига до efbet Лига за изумителните две години. Премина достойно, без никакви компромиси със съвеста и честта, с уважение към всеки един от футболните ни противници. Нито за миг не сме си и помисляли да не играем феърплей, което е видно и от резултатите ни и в трите първенства. Кризите преодолявахме смирено и с труд, а при победите не си позволявахме излишна екзалтация.

Основната ни идея при изграждането и развитието на клуба не беше свързана само с футбола, а и с родния ни град и край. Искахме чрез футболния проект да изградим у всички нас увереността, че дори и в твърде малък град като нашия могат да се реализират големи проекти. Проекти, които да гарантират в бъдещето, че Крумовград няма да остане само спомен.

В днешния ден футболът се оказа платформа, върху която и чрез която намират решения много от проблемите в многоликия ни свят. И това става, когато в телевизиите, радиата, медиите като цяло се ангажира и фокусира вниманието на милионите, милиардите хора обичащи футбола.

Виждайки и разбирайки това, ние вярваме, че има с какво да провокираме интерес към родния ни край и град. Интерес, който да привлече хора и бизнеси и по този начин да обезпечим бъдещето си.

На първо място искаме да привлечем вниманието на крумовградчани, на тези, които са останали в родния град и на тези, които са пръснати по широкия свят, на техните потомци и наследници, дори и на тези, които само са чували за родното място на родителите и прародителите си. Водени от разбирането, че щом по Божията промисъл сме се появили на белия свят на това място, то ние сме длъжни да го съхраним и развием.

Именно поради това, и заради нищо друго, наложихме името ФК Крумовград. Да се чува и привлича вниманието към Крумовград.

През последните години Крумовград бе споменаван, основно и главно във връзка с дейността на канадската компания „Дънди Прешъс Металс“. Благодарение на нея и само на нея пред Крумовград се откриват големи възможности в бъдеще. Освен ползите от дейността на „Дънди Прешъс Металс“ на Ада тепе – визия, изключително високи бизнес стандарти, иновации, грижа за бизнеса и природата след тях, финансиране на проекти и др. „Дънди Прешъс Металс“ спомогнаха да преоткрием, че в древността, в началото на XV в.пр.н.е., в нашия роден край е живяла общност достигнала ниво на технологочино и социално развитие, нямащо аналог в обществата от Стария завет.

Благодарение на финансираните от „Дънди Прешъс Металс“ археологически проучвания, се разкри, че Ада тепе е най-старият златодобивен рудник в Европа. С финансиране от компанията, бе открит музей на златото в Крумовгпад, бе организирана, приминалата с огромен успех във Виена изложба „Първото злато. Ада тепе. Най-старото златно съкровище в Европа.“ При откриването в престижния Музей на историята на изкуствата в австрийската столица, присъстваха над 700 души, сред които бившият президент на Австрия Хайнц Фишер. Огромен интерес,който може да се поддържа и развива и да се трансформира в посещения в Крумовград. Още повече, че археолозите смятат, че златото на Троя, а и златните доспехи на митичния тракийски цар Резос, споменават в Десетата песен на Омировата Илиада, са свързани и с Ада тепе.

 

Освен това край Крумовград, в село Ковил, чака преоткриването си и разработването си друвно светилище, многократно превъзхождащо твърде известния днес Перперикон.

Всичко споменато по-горе, а и още много други неспоменти обекти, показват огромния потенциал на Крумовград, като туристическа дестинация в днешния любопитен свят. За да ни посещават обаче, е необходимо с нещо да провокираме вниманието. Футболът е, може би, най-привличащият вниманието фактор.

Въпреки всички трудности, недоверие, ехидност, ФК Крумовград върви неотклонно по набелязания си път. Кой можеше да предполага, че ще победим неизменния шампион Лудогорец, че централният ни нападател Алекс Колев ще бъде централният нападател на националния отбор на България?

Сега най-важната задача е да се ускорят процедурите по изграждане на новия стадион, около който може да се направят много неща за развитието на града.

Това е необходимо, за да се върне отборът в Крумовград, да му се радват хората, да живеят цветно и щастливо с него в дните на футболните битки.

Имаме нужда от разбирането и подкрепата на всички крумовградчани и техните наследници, за да отстоим и реализираме споделеното тук от нас. И вярваме, че ще ги получим, защото всички знаем, че съпричасността, добротата и човечността винаги са властвали в Крумовград, дори и в абсурдни периоди.

Пожелаваме на всички през Новата 2024 година спокойствие, здраве и щастие и надеждата, че ще бъдем заедно.

ФК Крумовград 1925“.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *