Текбол – един от най-новите спортове, базирани на футбола стъпва в Кърджали Той е част от иновациите във Футболна Академия Арда 1924 и БАМФ Кърджали

Нов живот
Благодарение на нестихващият ентусиазъм у ръководството в лицето на президента Альоша Синабов за развитие на футбола и неговите разновидности в региона, изненадите за всички обичащи най-великата игра продължават и през 2024г.
В началото на седмицата Благовест Саръев се срещна с представители на Текбол България, за да може в крайна сметка бъдещата любима игра на активните хора в региона да се появи и в Кърджали.
Текбол е един от най-новите спортове, базирани на футбола. Той е едно перфектно допълнение към тренировъчните методи, както на професионалните футболисти, така и за аматьорите, като развива техните технически способности, концентрация и издръжливост. Именно такава е била и целта на спорта, който в последствие се развива до самостоятелен.
Интересното е, че всеки които иска може да практикува този спорт.  Тук нямат значение годините, ръста или килограмите. Счита се, че текбол е най-чистата форма на футбола, тъй като няма пряк контакт между играчите, както и между тях и масата (според правилата) и така са избегнати рисковете от контузия.
Първото световно първенство е проведено в Унгария, в  град Будапеща през 2019 година. Около 160 състезатели, представляващи 58 държави, са участвали в състезания на сингъл, двойки и смесени двойки. 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *