Георги Миленов от СУ „Отец Паисий“ е най-добър по английски в страната

Георги Миленов Димитров, ученик от 9. а клас, се класира на първо място на ниво B1 със 117,5 точки на финала на най-голямото училищно състезание по английски език в света KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.  Георги се класира за международният кръг на състезанието, което ще се проведе през месец октомври. Деветокласникът учи в паралелка „Хардуерни и софтуерни науки“. Негов ментор  е  учителката му по английски език  Мария Сабрутева. Георги ще бъде награден със златен медал на 11 май в София, в Деня на Кеймбридж в България.

Десет ученици от СУ „Отец Паисий“ участваха на Националния кръг на международното състезание в гр. Кърджали на 16.03.2024 г. и защитиха достойно името на своето училище.111 ученици взеха участие във вътрешноучилищния кръг. Всички те получиха своите сертификати за участие и отлично представяне.

Международното състезание в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България. 6550 ученици премериха знанията си по английски език на вътрешноучилищен кръг тази година. Над 800 от тях се класираха за националния кръг на Kangaroo Global Linguistics, който  се проведе на 16 март в Кърджали.

Състезанието Kangaroo Global Linguistics има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

Това е поредният успех на Георги, който през учебната 2022-2023 година бе четвърти в България на националната олимпиада, а през тази учебна година е втори в област Кърджали на олимпиадата по английски език и на състезанието по речеви и комуникативни умения. Традиционно паисиевци показват отлични знания и умения и достойно защитават името на училището си.

Ръководството на СУ „Отец Паисий“ поздравява Георги и преподавателката му и им пожелават здраве и още много успехи!

Текст и снимка: София Калинова

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *